Påskehilsen fra styret

Kjære venner

I disse tider skulle det passe sitere Paulus’ klare oppfordring til Romerne (Rom 13.1): “Enhver skal være lydig mot de myndigheter han har over seg.”
Dette er krevende tider for oss alle, og for mange er vondt å ikke kunne treffe vennene man er så glad i på møte, musikkøvelse, kvinneforening eller andre arrangementer i Pella.
Samtidig; når vi ser hvor ekstremt smittsomt dette viruset er, og attpåtil innser det fakta at hovedtyngen av medlemmene våre er i risikogruppen har vi selvfølgelig ingen andre valg enn å følge myndighetenes oppfordring, holde oss hjemme så langt det er mulig og vente på at dette går over.
Mens vi venter på å få møtes er det mange som tar gode initiativer for å “gi oss vårt daglige brød” på internett og sosiale medier:

-Tistedal Kirke har laget en “påskegudstjeneste” og en hilsen til oss i Pella, den ligger på siden vår her. I tillegg har de publisert flere filmer med sang av Per og Marte-Kari på Facebook.
-Idd Kirke gjennomfører “Telefongudstjenester”
-Egil Svartdahl har daglige mikroandakter som publiseres på Facebook og Instagram under siden “Plussord”
-TBN Nordic publiserer hyppig nye programmer på sin platform tbnplay.se . Endel på svensk men også mye på norsk.

Vi vil også oppfordre dere til å være med i bønn i denne vanskelige tiden, for land og folk, alle syke, ensomme og redde.
Spesielt skal vi huske på familien som står igjen etter 51-åringen fra Tistedal som døde i forrige uke.

Så får vi feire påsken 2020 med oss selv, og feire Jesu død og oppstandelse. Vi må huske at han har vært oppstanden gjennom mange kriser de siste 2000år.

Vi har også mottatt et foreningsbrev fra Normisjon Region Østfold, og vi deler her et utdrag fra dette:

Kjære venner og medarbeidere                                                                                                             Sarpsborg, 31. mars 2020

Vi fikk en melding fra en person som hadde vært på Sauevika som ung, og hadde blitt så glad i Sauevikasangen. Kunne vi sende henne hele teksten? Det kunne vi selvfølgelig og sendte den til henne.
Sangen er innholdsrik og aktuell, selv om noe av det ikke kan oppleves i disse koronatider. Her er to av versene i sangen:

Sauevika leir, herligste sted på jord.
Sommersolen skinner over fjell og fjord.
Frem for Gud vi kommer kledd i hellig pryd,
bringer ham vår lovsang og vår frelsesfryd.

Intet har vi å frykte Jesus vil med oss gå,
motgangsstormer kan rase, Satan mot oss gå.
Bibel, bønn og brorskap fyller all vår trang,
glade derfor synger vi vår leirsang.

Vi får dessverre ikke oppleve leirlivet akkurat nå, verken på Sauevika eller på Sjøglimt, men sommersolen kan vi nyte og tilgangen til Gud er alltid tilgjengelig, akkurat der vi er. Hvis vi ikke er syke, kan vi benytte dagene til å gå turer i skog og mark og bønneretten har vi alltid. «Frem for Gud vi kommer…:»

Nå er det mange som er engstelige, og når vi hører på nyhetene, er ikke det så rart. Det er lov til å være engstelig nå om dagen. Men det er mange som kan vitne om at Jesus er med også i vanskelige tider. Det kan vi også oppleve nå, når vi føler på motgang, både for oss selv og utover hele verden. «Bibel, bønn og brorskap….» Bibel og bønn er tilgjengelig, og brorskapet må gi seg utslag på andre måter: Husk på hverandre! Ta en telefon til noen! Hils med et smil til dem du møter når du er ute en tur, og be for hverandre. Brorskap og fellesskapet i Jesus har vi selv om vi ikke kan møtes på bedehusene eller i hjemmene.

Refrenget i sangen oppsummerer det viktigste, til alle tider og under alle forhold:
Jesus, Jesus alene er vår rettferdighet.
Jesus vil vi tjene, han gir oss kraft og fred.

«Jesus vil vi tjene» – hvordan kan vi tjene Ham? Kanskje vi kjenner noen som trenger hjelp til innkjøp? På nyhetene forleden hørte vi om noen som var blitt telefonvenn. Kommunene har organisert en «frivillighetssentral» for dem som ønsker å bidra. Menigheter og andre organisasjoner koordinerer også diakonale oppgaver i denne tiden. Hold kontakten med hverandre og bidra med det du kan gjøre!

Hvordan står det til i regionen?
Som noen av dere sikkert har sett på Facebook, har vi sett det nødvendig å permittere våre medarbeidere. Vi har valgt å permittere alle ansatte med 60%. Begrunnelsen er at siden leirstedene er stengt, er det mye mindre å gjøre i forhold til planlegging og gjennomføring av leir. Det er heller ingen møtevirksomhet rundt i våre foreninger, men vi må planlegge som om sommerleirene går som planlagt.

Avlysning av møter, leirer og utleie av leirstedene har selvfølgelig også en økonomisk utfordring. Vi hadde gledet oss til årsmøtet, for å kunne fortelle om et godt resultat i 2019, men nå blir det dessverre mer fokus på å redde økonomien i 2020. Derfor er det oppmuntrende å se at det fortsatt kommer gaver fra noen av foreningene, og det er fantastisk å få en telefon fra en foreningsleder som forteller at i et kort telefonstyremøte ble det besluttet å gi en ekstra gave på kr 100.000,- til fordeling i regionen. Vi er klar over at uten møter blir det heller ingen kollekter, men vi er allikevel frimodige og ber om en ekstraordinær gave fra de foreninger som har mulighet til det.

Telefon-tjeneste med tilbud om en samtale.

I denne perioden med lite sosial kontakt, er det nok mange som trenger noen å snakke med. Kan du eller noen du kjenner være en «telefonvenn»? Gi oss en tilbakemelding hvis du vet om noen som kan hjelpe til med det. Vi legger ut en invitasjon til dette på våre hjemmesider og på Facebook. Tjenesten vil være gratis for den som ringer inn

 

Bønneemner

I vanskelige tider er det godt vi har bønnerett, og vi ber sammen:

  • om helbredelse og styrke til de som er syke
  • for alle som har viktige oppgaver i samfunnet, spesielt for de som arbeider i helsevesenet
  • om visdom for myndighetene og regjeringen som må ta store og viktige avgjørelser
  • om beskyttelse for alle våre samarbeidsland, som ikke har et godt utbygd helsevesen
  • for alle Normisjonsvenner – for styrke og hjelp i en annerledes tid
  • for oss alle at vi viser omsorg og omtanke for dem som trenger oss

 

Bønnenettverk
Denne uken starter Normisjon bønnenettverk på SMS! Annenhver dag nå i koronatiden kan du få en SMS med en bønn relatert til Normisjons arbeid. Tjenesten er gratis, og du melder deg på ved å sende kodeordet AMEN til 2160.

 

Vi ønsker dere alle en velsignet påskehøytid!

 

«Oppstått er Jesus. Hurra! Hurra!

Han lever, han lever, han lever i dag»

 

Med vennlig hilsen

Sverre Fjeldberg

Regionleder

 

Til sist vil vi hilse dere med nok et ord fra Paulus’ brev til Romerne, slik vi startet, Rom 8,38-39:

 38 For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, 39 verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.